Malå Blomsterhandel är till salu

malå blomsterhandel

Företaget Tidlösa Design i Malå är till salu och består av en blomsterbutik, en möbel- inredningsbutik och en handelsträdgård. Företaget driver även en begravningsbyrå som är ett värdeskapande komplement för verksamheten. Butiken ligger i Malå utmed väg 370 mitt mellan Skellefteå och Sorsele. Malå har stark tillväxt och är en ort med en växande framtidstro och ett bra företagsklimat.

”Per & Lotta Tidlösa Design AB” hade 25 års-jubileum 2022 och startade 1997 av Eva-Lotta och Per Jonsson. Nuvarande ägare sedan 2013 är Eva-Lotta Jonsson, Eva Larsson och Katarina Norén.

Malå Blomsterhandel – produkter och tjänster

  • Blommor och växter för hem och trädgård
  • Handelsträdgård
  • Produkter för ekologisk odling
  • Delikatesser, mycket lokalproducerat
  • Omplantering av växter
  • Blomsterbinderi, bland annat för begravningar
  • Gravskötsel
  • Rådgivning, konsultationer om trädgård

Våra kunder kommer i huvudsak från Malå kommun, men även från våra kranskommuner: Norsjö, Skellefteå, Arvidsjaur, Arjeplog, Lycksele, Storuman och Sorsele. I dessa kommuner finns sammanlagt 150 000? innevånare.

Vi har ett unikt läge mitt i Södra Lappland utmed väg 370 mellan Skellefteå och Sorsele. Avståndet till de större städerna vid kusten gör att vi inte är speciellt konkurrensutsatta. Handlarna på orten samarbetar i möjligaste mån för att inte konkurrera. Vi kan dock konkurrera med de stora aktörerna, IKEA i Umeå och JYSK i Skellefteå och Lycksele, tack vare avståndet samt att vi satsar på produkter som de företagen inte har.

Tidlösa Design riktar sig i huvudsak till köpstarka kunder som har ett stort intresse av inredning och är beredda att investera för att skapa en personlig och unik prägel på sitt hem. Vi ser en utveckling mot trädgård och att odla ekologiskt bland ungdomar och nyblivna husägare.

Marknadsföring

Vi når främst våra kunder genom personliga kontakter och via sociala medier.
På Instagram har vi till exempel 1 700 följare och på Facebook har vi cirka 1 000 följare. Vi annonserar även i lokala annonstidningar.

Hur uppfattar kunderna oss?

Våra kunder brukar säga att vi har ett unikt brett sortiment som de inte hittar på de stora butikerna. Vi har inspirerade miljöer i butiken och kunderna känner att de blir uppmärksammade och sedda och får ett trevligt bemötande.

Vi är ett team på sex medarbetare, inklusive ägarna, fördelat på butik och begravningsbyrå. Tre arbetar heltid, en arbetar halvtid och två arbetar timmar vid behov. Våra medarbetare är mycket lojala och är aktiva i försäljningen av möbler, inredning, blommor och trädgård. Två av oss har floristutbildning – vid behov kan vi utbilda medarbetare internt till florist.

Begravningsbyrån är auktoriserad av SBF (Sveriges begravningsbyråers förbund). Två av oss jobbar med begravningsverksamheten, en begravningsentreprenör och en begravningsrådgivare. Vi kan utbilda internt för uppdragen. Utbildning kan även ske via SBF. Vi har också tillgång till extrapersonal som med kort varsel rycker in vid minnesstunder.

Nuvarande ägare kan eventuellt vara ett stöd till nya ägare under en övergångsperiod.

Kontakta oss vid intresse:
0953-100 94
tidlosadesign@gmail.com

Du kan också läsa hela prospektet och titta på filmer genom att klicka på knappen här nedan:

Läs mer här